lauantai 10. tammikuuta 2015

Pennuilla ikää 9 viikkoa, koirakoulun alkeita aloitellaan

Pennut ovat nyt yhdeksän viikkoisia ja olen Nopan ja Veskun kanssa aloittanut pieniä oppimisen alkeita. Ehdollistin ne ensin naksuttimelle parina päivänä, sitten tehtävänä olikin, että palkan saa, kun luopuu siitä eli katsoo pois päin. Todella nopeasti molemmat oivalsivat pointin.
Sittenpitikin koskettaa kosketusalustaa ja se olikin hieman enemmän ajattelua vaativaa, kun juuri oli oppinut, että pitää katsoa pois päin. Tässä alustana toimii pakasterasian kansi:
http://magicstreams.kuvat.fi/kuvat/L-PENNUT/MVI_8228.MOV

Videolla näkyy hyvin, miten Noppa koettaa tarjota vasemmalle katsomista ja väliin alkaa sitten vilkuilla ja koskettaakin alustaa.

Veskun kanssa siirryin suoraan kynään ja jätin tuon kansi vaiheen pois. Veskukin tarjoaa sinnikkäästi ensimmäisellä kerralla vasenta vilkaisua:
http://magicstreams.kuvat.fi/kuvat/L-PENNUT/MVI_8253.MOV 



Seuraava video on kuvattu heti perään ja siinä Vesku jo alkaa uskoa, että mihin pitää koskea. Tässä en ole yhdistänyt ollenkaan sanaa, ettei sana yhdisty hitaaseen toimintaan ja muuhun puuhailuun.
Tavoitteena tässä on noutoliikkeen opettaminen takaperoisesti ja vähissä erin. Aiemmin en ole näin pienelle opettanut, mutta naksuttimen avulla jo pikkuiselle voi opettaa ohimennen monenlaisia asioita.
http://magicstreams.kuvat.fi/kuvat/L-PENNUT/MVI_8254.MOV

Pahoittelen videoiden kehnoa laatua, piti keskittyä pentuun, niin en voinut kameraa vahtia samalla. Välillä pentu meinaa kadota kuvasta.



Tänä aamuna kävimme pikkuisen tutustumassa metsäpolkuun. 


Ei kommentteja: