sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Tervolan ryhmänäyttely 15.4.2017

Pääsiäislauantai on varsin sopiva päivä viettää koiranäyttelyssä, niinpä suuntasimme aamuvarhaisella auton kohti Tervolaa. Vaikka ollaan jo huhtikuun puoli välissä, niin oli kymmenen astetta pakkasta ja lumen määrä lisääntyi pohjoista kohden, Tervolassa oli täysi talvi.
Meillä oli mukana Mandi, Noppa ja Heta. Vesku tuli Oilin kanssa omin kyydein Oulusta.

Näyttelypaikka oli koulun liikuntasali ja koska koiria oli ilmoitettu paljon, sali kävi ahtaaksi. Liikkumatilaa ei ollut, vaan vähän kuin tetriksessä piti katsoa aina sopiva kolo niin häkeille, koirille kuin ihmisillekin. Tunnelma ei silti ollut kireä, sopu sijaa antaa.

Welssien tuomarina oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, jonka erikoisuutena oli, että mittasi myös welssejä. Welssejä oli ilmoitettu yksitoista, joista vain kaksi urosta.

Meidän väestämme ekana oli Vesku käyttöluokassa, Vesku esiintyi ja liikkuin hienosti, mutta oli tänään tuomarin mielestä EH:n arvoinen. Harmitti, olisi niin mieluusti juhlistettu valiotakin. No uusia yrityksiä edessä päin.

Vesku (M. Loiry) 


Nartut aloitti Mandi junioriluokassa, esiintyi liikkuessa hieman villisti, mutta iloisuushan on rodun ominaisuus ;)  Mandi sai ERIn ja SAn.

Mandi (M. Na Na Naa)


Nopasta on kehittynyt kaunis aikuinen nainen ja  avoimessa luokassa Noppakin sai ERIn ja SAn, tuli luokassaan toiseksi.


Noppa ( M. Lucky Dice)

Avoluokan nartut, Noppa keskellä

Heta oli sitten veteraaneissa. Ikä näkyy jo kovastikin ja meno on varsin verkkaista. No tänään vanhus järjesti vielä lisäyllätyksen kakkimalla kehään siitä huolimatta, että oli juuri ennen kehää kakkinut uloskin. Kai se homma jäi kesken. No, tuomari antoi siitä huolimatta vanhukselle ERIn ja SAn ja niin oli kolme tyttöämme taas matkalla paras narttu -kisaan. Welssipiireissä on kerrassaan ihana asia, että kasvattajat ja harrastajat auttavat toisiaan, niinpä koirat olivat valmiina odottamassa - kiitos Anne Heikkinen ja Minna Yrjänheikki!

Heta (M. Hulabaloo Balai)


Paras narttu luokassa taisi olla kuusi koiraa, joista tuomari kätteli Hetan ja jonkun toisen pois. Loppujen lopuksi järjestys oli Mandi eka, Noppa kolmas!! Mandille siis toinen serti jo!


Paras narttu -luokka


Paras narttu, neljä parasta. 

Koska uroksista kumpikaan ei saanut SAta, Mandi oli automaattisesti myös rotunsa paras. Kyllä taas oltiin polleena:





Kasvattajaluokan esitimme myös, oli ROP-kasvattaja ja saimme KP:n ja hienon arvostelun!







Ei kommentteja: